Vineri 31 Martie

Un polițist, trimis în judecată la 15 ani după ce a înlocuit mai bine de 13kg de bijuterii cu obiecte din lemn și plastic


Un poliţist a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a înlocuit aproape 15 kilograme de bijuterii, în valoare de 400.000 de euro, care fuseseră ridicate în urma unei percheziţii.

În locul bijuteriilor, poliţistul a pus obiecte din metal comun, lemn sau plastic. Fapta a avut loc în anul 2007, scrie news.ro

Polițistul a fost trimis în judecată după 15 ani de la incident

DNA a anunţat, joi, 12 mai, că bărbatul a fost trimis în judecată, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Constanţa - Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

Ce spun procurorii DNA

Inculpatul şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi, în perioada 29.09 –11.12.2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kilograme de bijuterii (în valoare de 400.000 euro potrivit estimării părţii civile) ridicate în urma unei percheziţii domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale. Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi petrecut în contextul instrumentării de către inculpat a unui dosar de contrabandă”, au transmis reprezentanții DNA.

Sursa citată menţionează că bijuteriile au fost înlocuite de poliţist în contextul în care în perioada aceea s-au desfăşurat mai multe activităţi de manipulare şi expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kilograme) ridicate în urma percheziţiei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.


Comentarii Facebook