Un nou caz de neglijență în urma unui apel la 112? Ce i-au zis operatorii unei tinere care a spus că e urmărită în trafic


O anchetă a fost pornit la Inspectoratul de Poliţie Vrancea, după ce o tânără care a sunat la 112, nu a primit niciun fel de ajutor. 

Femeia a reclamat că a fost şicanată în trafic, însă operatoarea a susţinut că apelul nu este o prioritate, că nu are echipaje disponibile şi, prin urmare, nu o poate ajuta. 

Între timp a apărut şi o transcriere a discuţiei cu dispecerul 112.

Tânără: Am sunat şi acum 45 de minute, la fel de gălăgioşi sunt, mie mi-e teamă să plec cu maşina înapoi unde am treabă...

Operator: Repet acelaşi lucru pe care vi l-am spus şi mai devreme, colegii mei vor interveni atunci când vor termina activităţile pe care desfăşoară acum. Mai mult de atât, nu vă putem ajuta.

Tânără: Eu vă cred, dar nu pot să aştept două ore după un echipaj!

Operator: Nu avem încotro, domnişoară. Există varianta să dureze jumătate de oră, există varianta să dureze 3 sau 4 ore, nu ştiu când vor termina.

Tânără: Dacă eu doresc să plec acum cu maşina şi domnul cu numărul de înmatriculare mă va şicana, şi mă va accidenta în trafic ...

Operator: Eu vă recomand să staţi în condiţii de siguranţă. (...) Sunt la un caz unde cineva era ameninţat cu un cuţit, că va fi omorât...

Tânără: Toate echipajele?

Operator: Nu toate, doamnă, numai unul. Asta-i legislaţia!

Fata a povestit pentru Ştirile TVR că a fost şicanată în trafic de un vecin al ei. Ulterior, după ce a ajuns la domiciliu, de alte două persoane. Fata a sunat de trei ori în acea noapte la 112, în intervalul 1.00 – 1.30, unde un dispecer i-a spus să stea liniştită acasă, deşi tânăra i-a spus că trebuie să plece şi că va trimite un echipaj de poliţie atunci când va fi disponibil.

Echipajul de poliţie arondat zonei respective era plecat, la acel moment, la o sesizare de violenţă domestică împotriva unui minor de şase ani.

IPJ Vrancea a început o anchetă şi, din primele date, reiese că dispecerul 112 a apreciat că nu există o stare de pericol iminent, din moment ce se afla la domiciliu şi apelantei i s-a comunicat că de îndată ce echipajul va finaliza intervenţia la care se află, se va deplasa la casa acesteia, însă tatăl a precizat că nu mai este nevoie.

Comentarii Facebook