Un copil de 4 ani a condus singur mașina părinților și a provocat un accident: „Este descurcăreț”, spune mama


Un micuț de patru ani, din Olanda, a luat cheile părinților de la mașină și a plecat cu aceasta la plimbare. Poliţiştii le-au recomandat părinţilor să ascundă cheile pentru a preveni eventuale tragedii.

Poliţia din Utrecht a declarat că, sâmbătă, copilul a lovit două maşini parcate, apoi a părăsit locul accidentului, fiind îmbrăcat în pijamale şi desculţ. Trecătorii îngrijoraţi au sunat la poliţie când au văzut băiatul mergând singur pe stradă, în frig, scrie Antena 3.

Nimeni nu a fost rănit în timpul „escapadei” sale cu maşina mamei, iar poliţia din oraş a scris pe Instagram că a descoperit un „nou Max Verstappen”. Potrivit postării, copilul s-a trezit sâmbătă, când tatăl său a plecat la serviciu, şi a luat cheile maşinii mamei sale „pentru o plimbare”.

După ce ofiţerii au fost chemaţi să ia copilul, s-a raportat că un vehicul este abandonat în apropiere, după ce a fi lovit două maşini parcate. Maşina implicată în tamponare era înregistrată pe numele mamei băiatului, potrivit forţelor de ordine, citate de BBC.

Când poliţiştii au sunat-o pe femeie şi i-au dat telefonul copilului pentru a vorbi cu mama, băiatul a mimat conducerea maşinii şi a făcut gesturi de întoarcere a volanului. „Ne-am dat seama apoi că este posibil ca băieţelul să fi fost şoferul”, mai scriu poliţiştii pe Instagram, scrie Mediafax.

Copilul de patru ani a primit ciocolată caldă la secţia de poliţie şi un ursuleţ de pluş, înainte de a veni cu mama sa. Împreună au mers la locul accidentului, unde copilul a fost întrebat dacă poate arăta cum funcţionează maşina.

El a deschis maşina cu cheia, a pus cheia în contact şi şi-a mutat piciorul la pedala de ambreiaj şi la cea de acceleraţie, spun poliţiştii.

Ofiţerii i-au îndemnat pe părinţi să îşi ascundă cheile de la maşină pe viitor. „Noul Max Verstappen găsit în (suburbia Overvecht din Utrecht)”, a scris poliţia în postare, referindu-se la actualul pilot olandez campion mondial de Formula 1.

Foto simbol.

Comentarii Facebook