Un bloc întreg din România se vinde la prețul unui apartament. Ce ascunde proprietarul


În orașul Anina din județul Caraș-Severin, 13 blocuri au fost scoase la vânzare cu doar 49.000 de euro fiecare. Blocurile au fost abandonate de mai bine de 30 de ani, dar proprietarul speră că va găsi doritori să le cumpere și să le renoveze. 

Povestea blocurilor vândute la preț de nimic

Istoria cartierului-fantomă din Anina a început în anul 1980 când, din ordinul lui Ceaușescu, a fost construită Termocentrala de la Crivina. Mii de muncitori din toată țara au fost aduși să lucreze și au primit apartamente de lux în cartierul nou. După patru ani, termocentrala s-a stricat, cauza fiind o avarie la un generator, a fost demolată și dusă la fier vechi, iar oamenii, rămași fără locuri de muncă, au fost nevoiți să-și abandoneze casele și să plece.

Cele 13 blocuri, care au în total 166 de apartamente, au fost cumpărate de un om de afaceri din București, în urmă cu patru ani, cu doar 20.000 de euro. Acesta ar fi vrut să investească în această zonă, dar a renunțat, iar acum le vinde la roșu. Blocurile sunt în paragină, nu mai au uși și ferestre, trebuie racordate din nou la utilităţi, acoperişurile trebuie schimbate, dar au potențial, este de părere vânzătorul, potrivit kanald.ro. 

Blocurile sunt situate cu vedere la munții Semenic, de aceea proprietarul crede că zona mai are un potențial turistic, dacă cineva i-ar acorda o nouă șansă. 

Comentarii Facebook