Prima țară din UE care renunță la toate restricțiile anti-COVID. Cum a reușit o asemenea performanță


Danemarca este prima țară din Uniunea Europeană care va ridica absolut toate restricțiile legate de COVID-19. Țara are un număr de internări și decese stabil, de asemenea o rată mare de vaccinare. 

În seara asta putem găsi din nou zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina ultimele restricții de coronavirus din Danemarca”, a declarat prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, într-o conferință de presă. 

În urma recomandărilor Comisiei pentru Epidemie și cu sprijinul tuturor principalelor partide politice, autoritățile vor renunța la ultimele restricții începând cu 1 februarie. 

Aproximativ 82% din populația Danemarcei este complet vaccinată cu cel puțin două doze, dintre care 50% au primit și doza booster, potrivit Autorității daneze pentru sănătate și medicamente, scrie Politico.

Situația din Danemarca este că avem această ”decuplare” între infecții și pacienții de terapie intensivă și se datorează în principal devotamentului mare al danezilor față de vaccinare. Acesta este motivul pentru care acest lucru este sigur și corect de făcut acum”, a mai sublinat Magnus Heunicke, ministrul danez al Sănătății. 

Comentarii Facebook