Un român s-a sinucis din cauza unei facturi la curent. Mesajul lăsat pe plicul de la factură „Nu mai am bani să plătesc”


Din cauza facturilor și a sărăciei, tot mai mulți români recurg la sinucidere. Pentru a scăpa de viața grea și chinuită pe care o duc, mulți români își iau viața pentru că nu mai au cu ce trăi. Un bărbat din Lugoj și-a pus capăt zilelor, lăsând în urma lui doar un bilet peste teancul de facturi neachitate, „Nu am bani”.

România oamenilor săraci

În România, cel mai discutat subiect din ultima perioadă este cel al facturilor. Toți așteaptă măsuri concrete pentru a li se ridica o piatră de pe inimă, însă politicienii continuă să ocolească un răspuns cât se poate de clar. 

Însă, România reală este cea a oamenilor săraci, care trăiesc de pe o zi pe alta, care mănâncă porții exagerat de mici ca să le ajungă banii pentru facturi, e realitatea oamenilor care în cazuri tragice, precum cel de miercuri, 16 februarie, își iau viața, ca o ultimă soluție. 

Un bărbat de 67 de ani din Lugoj, s-a sinucis după ce a primit o factură de 700 de lei la curent. După ce le-a strâns mâna vecinilor și le-a mărturisit că nu mai are ce mânca, bunicul a scris un ultim mesaj bancii care îi lua o parte din pensie și s-a sinucis. Pe plic scria „nu am bani”.

O factură la curent i-a luat speranța

Ioan preda locuia singur într-o casă micuță, ca o baracă, lua de la stat o pensie de 1.600 de lei, dar din care trebuia să plătească rata la bancă, o chirie de 100 de euro și 600 de lei pe lună pentru cheltuieli. „Ar mai fi răzbit”, spun vecinii „dacă nu i-ar fi venit factura la curent”, aceea i-a luat speranța bătrânului, relatează cei de la Antena 3. 

Un mesaj de disperare în locul biletului de adio

Pentru a-și achita facturile, bărbatul și-a vândut ce a mai avut prin casă. Acum nu mai avea ce să vândă și din cauză că nu avea cu ce să își achite factura, a recurs la gestul extrem. Biletul său de adio a fost defapt un mesaj de disperare. 

Asistenta care mergea din când în când la el pentru control medical a găsit pe masă un plic pe care scria „Nu mai am bani să plătesc”, iar în plic se afla o factură din 23.06.2021 de la o bancă. 

Polițiștii din Lugoj au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, conform articolului Antena 3. 


Comentarii Facebook