Un bărbat a încercat să treacă frontiera de la Nădlac cu 26 de cetăţeni străini ascunşi într-o autoutilitară


Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 26 cetățeni străini, din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși într-o autoutilitară încărcată cu piese auto.

La volanul autoutilitarei se afla un bărbat de naționalitate bulgară. Autoturismul era înmatriculat în Germania. Bărbatu transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto pentru o societate comercială din Germania. 

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci şi şase de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state- Siria, Congo, Somalia, Guineea, Egipt, India, cu vârste cuprinse între 18 şi 51 de ani. Cei în cauză intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen”, transmite Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, relatează Mediafax


Comentarii Facebook