Miercuri 24 Aprilie

Un bărbat a fost vaccinat la doza de rapel cu Moderna, în loc de Pfizer. Cum s-a întâmplat această neglijență?


După ce un bărbat a fost vaccinat la doza de rapel cu Moderna, în loc de Pfizer, poliția a deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu.

Bărbat vaccinat cu Moderna, în loc de Pfizer

La data de 9 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat de 69 de ani, din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare Stadion Municipal, din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze a vaccinului contra virusului COVID-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că i-ar fi administrat bărbatului o altă doză de vaccin decât cea administrată în primă fază. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu”, a transmis IPJ Gorj.

Cât de mult putem suferi după vaccinarea anti-COVID din pricina neatenției personalului medical?

DSP Gorj a menționat faptul că pacientul ar fi fost vaccinat din greșeală cu un alt ser, imediat după ce acesta ar fi intrat în cabinetul de imunizare pentru Moderna, nu pentru Pfizer.

Starea bărbatului după vaccinare este bună

La nivelul centrului de vaccinare din cadrul Stadionului Municipal Târgu Jiu există două fluxuri de vaccinare separate și semnalizate corespunzător, pentru Pfizer și Moderna. Din declarațiile personalului medical, s-a creat o confuzie în ceea ce privește tipul de vaccin ce trebuia administrat ca doză de rapel, pacientul intrând în cabinetul de vaccinare pentru Moderna, având ca rezultat administrarea de vaccin Moderna în locul vaccinului de la Pfizer”, a explicat într-un comunicat DSP Gorj.

În acest moment, starea pacientului după vaccinare este una bună, dar cu toate acestea etse monitorizat atât de medicul de familie, cât și de soție, care este asistentă medicală, precum și de către medicul coordonator de la centrul de vaccinare. În plus, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 consideră că nici nu se pune problema unui risc medical pentru persoana în cauză.


Comentarii Facebook