Miercuri 25 Mai

METEO. Temperaturile scad brusc cu până la 15 grade. Climatolog: „Ajungem la contraste termice surprinzătoare chiar în câteva ore”


Este cod galben de cantități însemnate de apă în masivele nordice și vestice, iar ploile vor continua și în zilele următoare. Totodată, vom trece brusc de la vreme de primăvară, la temperaturi de iarnă și la ger dimineața și noaptea. Sâmbătă dimineața vor fi minime de -19 grade Celsius.

Prognoza pe următoarele zile arată că răcirea accentuată va începe în noaptea de joi spre vineri, 11-12 februarie, astfel că, până în 17 februarie vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade și minime de aproximativ -15 grade Celsius, nopțile devenind geroase.

Vorbim de o schimbare bruscă de temperatură de aproximativ 15 grade în câteva zile.

Întreaga Europă se confruntă cu aceste schimbări bruște de temperatură

Ajungem la contraste termice surprinzătoare pe parcursul chiar a câteva ore. Este vorba despre un efect al circulației aerului de la nivelul Polului Nord, din zona Artică, în atmosfera joasă și înaltă s-a perturbat această circulație care menținea aerul rece în Artica. Astfel, aerul rece poate pătrunde mai ușor spre sud, iar pe măsură ce aerul cald dinspre sub a pătruns în Artica avem și acolo temperaturi mai mari, cu efect asupra menținerii gheții la un nivel mult mai scăzut pentru această perioadă a anului. Toate au perturbat mersul obișnuit al tipurilor de circulație dinspre vest spre est și variațiile de la nord la sud. Și în Amrica de Nord, și în Siberia avem această pătrundere de aer foarte rece. Sun perturbații în schimbul de căldură între Arctica și zona tropicală”, a explicat climatologul Roxana Bojariu la Digi24.

Potrivit acesteia, schimbările de temperatură vor avea efecte puternice asupra sistemului nostru imunitar.

Va trebui să fim atenți, mai ales că acest efort de adaptare bruscă poate avea efect asupra sistemului imunitar. Imunitatea poate scădea în acest etape de tranziție și va trebui să luăm măsuri mai ales în contextul pandemiei”, a mai adăugat aceasta.


Comentarii Facebook