Un bărbat a fost reținut după ce a înjunghiat un cal în piept. Animalului i-a fost curmată suferința prin eutanasiere


Un cal a fost înjunghiat în piept de un bărbat de 59 de ani, cu un obiect ascuțit. Bărbatul a fost ulterior reținut, iar calul eutanasiat pentru a-i fi curmată suferința.

Multe animale sunt schingiuite, rănite sau abandonate de stăpâni sau de alte persoane, însă rar se întâmplă ca făptașul să fie identificat și tras la răspundere. Recent, într-un astfel de caz cel responsabil a fost rapid găsit și reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în fața unui procuror cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Un cal a fost înjunghiat în piept și lăsat să moară

Animalul rănit de individ a ajuns într-o stare atât de gravă, încât s-a impus eutanasierea acestuia, pentru a-i curma suferința. 

Totul s-a întâmplat pe 30 iulie 2021. În jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană necunoscută a rănit o cabalină, în localitatea Alexandru cel Bun, conform Monitorul de Neamț.

Imediat, polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificată o cabalină, femelă, ce avea un obiect tăietor înfipt în zona pieptului. Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

„Întrucât animalul prezenta o rană profundă, și având în vedere starea critică a acestuia, un medic veterinar a eutanasiat cabalina”, se arată într-un comunicat al Poliției Neamț. În urma investigațiilor desfășurate cu operativele de polițiști, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 59 de ani, din localitatea Alexandru cel Bun, făptașul fiind condus la sediul poliției pentru audieri. 

Pe 1 august, în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Bărbatul urmează a fi prezentat în fața unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.


Comentarii Facebook