Un artist ucrainean s-a dovedit a fi un spion rus. Ce informații a dezvăluit trădătorul trupelor lui Putin


Un violonist din Ucraina, s-a dovedit a fi un spion rus. Presa de la Kiev transmite că bărbatul ținea la curent trupele lui Putin încă din anul 2010.

Informația a apărut în presa ucraineană după ce a fost dezvăluită de politicianul Borislav Bereza. Acesta a transmis că muzicianul a fost unul dintre informatorii care au scurs toate informațiile despre aviația din Volîn către inamic.

Ilya Smetanin provine dintr-o familie de muzicieni și a crescut în Luțk. Nu este un agent, spun autoritățile ucrainene, ci un trădător. Și violonistului îi plăceau avioanele. În 2010, Ilya Smetanin a devenit unul dintre fondatorii organizației OVAL (Organizația Amatorilor de Aviație Volyn). De fapt, el a fost unul dintre informatorii care au scurs inamicului toate informațiile despre aviația Volyn - atât militară, cât și civilă, notează telegraf.com.ua.

În noaptea de 23 spre 24 februarie, un zgomot alarmant pe aerodromul de la Luțk a anunțat că războiul a început. Îndrumarea pentru rachetele rusești a fost oferită de Ilya Smetanin. În timp ce piloții ucraineni duceau avioanele spre cer, trădătorul i-a chemat să-i întrebe unde zboară, ca să poată transmite aceste informații către serviciile speciale ruse, potrivit sursei citate. 

Comentarii Facebook