Ambasadorul Rusiei la ONU neagă presupusul atentat al forțelor rusești asupra teatrului din Mariupol: Am văzut atât de multe falsuri


Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a negat că țara sa ar fi avut vreo implicație în atacul asupra unui teatru din orașul Mariupol, din Ucraina, unde se adăposteau mai bine de 1.000 de civili printre care zi zeci de copii. Acesta a declarat că există „un război informațional care are loc la o scară mai mare decât pe câmpul de luptă”.

Ambasadorul Kremlinului la Națiunile Unite a declarat pentru Sky News că un teatru, despre care se spune că era plin de sute de civili, care a fost distrus în orașul ucrainean Mariupol, nu a fost atacat de armata Rusiei, ci, cel mai probabil, armata Ucrainei încearcă să „manipuleze mintea celui care privește”.

Se pare că unii supraviețuitori au fost scoși din dărâmături de echipele de salvare în urma atacului aerian de miercuri, despre care oficialii ucraineni au declarat că a fost efectuat de forțele președintelui Vladimir Putin. Se crede că până la 1.000 de bărbați, femei și copii s-ar fi adăpostit în subsolul teatrului pentru siguranță, după ce casele lor au fost distruse în timpul invaziei.

Citește și: VIDEO/FOTO - Un teatru din Mariupol devenit refugiu, distrus de bombardamente, deşi cuvântul „copii” era scris mare pe asfalt

Vasili Nebenzia despre atacul teatrului din Mariupol: „Am văzut atât de multe falsuri”

Ambasadorul Rusiei susține că imaginile din satelit în care se poate observa cuvântul „copii” scris atât în fața cât și în spatele adăpostului, nu sunt adevărate și că ucrainenii au falsificat imaginile pentru a pune armata rusă „într-o lumină proastă”.

Vasili Nebenzia, a negat că țara sa a jucat vreun rol în acest incident și a declarat că există „un război informațional care are loc la o scară mai mare decât câmpul de luptă”.

De asemenea, oficialul rus a mai susținut că „Teatrul din Mariupol nu a fost bombardat de Rusia”. Acesta a mai  adăugat: „Am văzut atât de multe falsuri. Avem acest război informațional care se desfășoară la o scară mult mai mare decât pe câmpul de luptă și nu voi fi surprins de nimic, pentru că cine câștigă războiul informațional - cel care câștigă războiul”.


Comentarii Facebook