Un angajat a fost concediat pentru că petrecea până la șase ore pe zi la toaletă. Compania îi număra fiecare „vizită”


Un angajat din China a fost concediat pentru că făcea pauze de toaletă de până la șase ore pe zi. Bărbatul și-a motivat comportamentul în instanță prin faptul că avea o problemă medicală.

Angajatul, identificat doar după numele de familie Wang, a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă anorectală în decembrie 2014, dar a declarat că încă simțea dureri după o lună de la vindecarea operației, conform unui articol publicat pe platforma de social media WeChat de către Shanghai's Laodong Daily pe 24 mai, scrie Business Insider.

Potrivit publicației Laodong Daily, afiliată statului și specializată în știri legate de muncă, începând din iulie 2015, Wang a început să petreacă între trei și șase ore în toaletă în fiecare zi.

Potrivit înregistrărilor companiei, în special în perioada 7 septembrie - 17 septembrie 2015, Wang a vizitat toaleta de 22 de ori, ceea ce însemna între două și trei vizite în fiecare zi lucrătoare, conform publicației. Fiecare pauză de toaletă varia între 47 și 196 de minute, adică peste 3 ore, conform înregistrărilor provenind de la firma nemenționată din orașul nordic Tianjin.

Ulterior, în septembrie 2015, Wang a fost concediat, iar angajatorul a invocat prevederi din regulamentul de ordine interioară.

În octombrie 2015, Wang s-a adresat instanței pentru a-și recăpăta poziția, iar cele două părți au început un proces judiciar îndelungat pentru rezolvarea litigiului de muncă.

Cazul a ajuns în cele din urmă la Curtea Superioară din Tianjin, care a decis că perioadele petrecute de Wang în toaletă nu erau în limitele „nevoilor fiziologice rezonabile și normale”. Wang nu și-a recăpătat locul de muncă în urma acestei decizii.

Comentarii Facebook