Miercuri 6 Iulie

Ultimul mesaj de la comandanții batalionului „Azov”. Acest batalion este invocat frecvent de Rusia, când afirmă că luptă împotriva naziștilor


Efortul de apărare la Azovstal a încetat. Denis Prokopenko și Sviatoslav Palamar, comandantul și, respectiv, comandantul adjunct al batalionului „Azov", au transmis că este „în desfășurare" o operațiune în zona acestui obiectiv.

Conducerea militară superioară a ordonat încetarea apărării orașului și salvarea vieții și sănătății militarilor din garnizoană. În pofida luptelor grele, a faptului că am fost nevoiți să ne apărăm în încercuire și a lipsei resurselor, am continuat să reiterăm cele mai importante trei condiții pentru noi: e vorba despre civili, răniți și cei uciși în luptă. Am reușit să-i evacuăm pe civili, răniții au primit îngrijirile medicale necesare și am reușit să-i evacuăm pentru a fi schimbați și returnați în teritoriile controlate de partea ucraineană. În ceea ce-i privește pe eroii căzuți, procesul este în desfășurare. Și sper ca în viitorul apropiat rudele și toată Ucraina să-i poată înmormânta cu onoruri. Glorie Ucrainei", se încheie mesajul lui Prokopenko (foto, stânga), transmis după ce Kievul a anunțat că pune capăt luptelor la Azovstal.

Joi, comandantul adjunct al batalionului „Azov" (foto, dreapta) a transmis, la rândul său:

Glorie Ucrainei! Este a 85-a zi de război. Eu și comandanții ne aflăm în perimetrul uzinei Azovstal. Este în desfășurare o operațiune ale cărei detalii nu le voi dezvălui. Mulțumim lumii întregi și Ucrainei pentru sprijin. Pe curând!"

Batalionul Azov este referința cea mai frecventă invocată de Rusia, când afirmă că luptă împotriva naziștilor din Ucraina. BBC notează că „Azov" a avut la un moment dat legături cu extrema dreaptă.

Comentarii Facebook