Un preot și o călugăriță din Nisa, înjunghiați în biserică, în timpul alegerilor prezidențiale


Un preot și o călugăriță au fost înjunghiați în această duminică, 24 aprilie, la Nisa. Faptele s-au petrecut în biserica Saint-Pierre-d'Arène, în jurul orei 10:00 dimineața, înainte de slujbă. Atacul are loc în timpul alegerilor prezidențiale.

Un individ a intrat în biserică și s-a îndreptat imediat spre preotul Krzyzstof Rudzinski, în vârstă de 57 de ani și de origine poloneză, înjunghiindu-l de mai multe ori. Ulterior, bărbatul a atacat-o pe o călugărița în vârstă de 72 de ani, care a fost rănită ușor.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin a scris pe Twitter că viața preotului nu este în pericol și a adăugat că poliția l-a arestat pe atacator. Atacul a avut loc în timp ce Franța vota în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Ministrul a ținut să felicite „forțele de poliție care l-au arestat rapid pe autor”. În ceea ce privește motivațiile bărbatului arestat, acestea rămân necunoscute în acest stadiu al cercetărilor.

Potrivit Le Point, bărbatul a strigat „trebuie să-l omorâm pe Macron” când a intrat în lăcașul de cult, scrie Le Figaro.

Primarul de la Nisa, Christian Estrosi, a spus că atacatorul era instabil mintal, nu avea antecedente penale și se știa că și-a cumpărat un cuțit cu câteva zile mai devreme. BFM TV a citat poliția spunând că atacatorul era un bărbat francez în vârstă de 31 de ani și că nu există suspiciuni de un motiv terorist.


Comentarii Facebook