Ucrainenii au băgat frica în ruși! Și-au mutat navele din Marea Neagră mai la sud. Putin nu recunoaște că nava ”Moskva” s-a dus la fund


Rusia a luat măsuri rapide, după ce crucișătorul ”Moskva” a fost scufundat de rachetele ucrainene, și a mutat toate navele mai la sud, a declarat joi un înalt oficial de la Pentagon, citat de EFE.

Ucrainenii au atacat cu rachete crucișătorul Moskva, iar acesta a luat foc, au anunțat autoritățile ucrainene miercuri seara, transmite AFP.

Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au cauzat pagube semnificative acestei nave rusești”, a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Maxim Marchenko.

Consilierul presedintelui ucrainean, Oleksii Arestovici, a spus că nava arde și că la bord erau 510 membri ai echipajului.

Nava a fost escortată spre un șantier naval, dar s-a scufundat.  

În cursul operațiunii de remorcare a crucișătorul Moskva spre portul de destinatie, nava și-a pierdut stabilitatea din cauza deteriorării carenei suferite într-un incendiu de la detonarea de muniție. În condiții de mare agitată, nava s-a scufundat”, a spus ministerul, citat de agenția de stat TASS.

Rușii pretind că a fost un incendiu, iar muniția de pe vas a explodat, fără a recunoaște că rachetele ucrainene au făcut ravagii. 

Comentarii Facebook