Turist beat, atacat de o ursoaică, după ce a încercat să-i prindă puiul


Ministrul mediului, Tanczos Barna, a dezvăluit acest incident în emisiunea „Talk News” de la Profit News TV. Demnitarul a precizat că, în ultimele trei sau patru zile, în zona Harghita şi Covasna au fost atacuri zilnice ale urșilor.

Din păcate, în ultimele trei sau patru zile, în zona Harghita şi Covasna au fost atacuri zilnice. Ieri, un turist iresponsabil şi sub influenţa alcoolului a fost atacat de urs, după ce a vrut să-i prindă puiul. În Covasna, în aceeaşi localitate, ursul a atacat două persoane la rând”, a spus ministrul mediului, întrebat despre problema urşilor care ajung în zonele locuite, scrie News.ro. 

Tanczos Barna a amintit că există o Ordonanţă care face posibilă intervenția imediată în cazul urşilor şi acum va fi posibilă şi pentru extravilan, în special în zona stânelor, unde au fost foarte multe probleme şi decese anul trecut. 

Mergem pe un drum bun”, a afirmat ministrul, precizând că avem „populaţia cea mai sănătoasă şi cea mai numeroasă din Europa de urşi”. 

Demnitarul a anunţat că, anul viitor, se va realiza o evaluare a populaţiei de urşi, după 6 ani de pauză. „Vom estima populaţia, e greu să ştim câţi sunt, însă există o metodologie ştiinţifică, Universitatea din Braşov conduce această evaluare. Putem să luăm apoi şi alte măsuri, nu doar cele preventive”, a afirmat el. 

Comentarii Facebook