Trist! Cercetătorii români au creat un nou tip de asfalt pe care autoritățile românești îl ignoră. Americanii, însă, sunt extrem de interesați


La Universitatea Dunărea de Jos din Galați funcționează 36 de centre de cercetare care obțin anual numeroase brevete. O astfel de invenție este într-un asfalt nou. 

Acesta asfalt conține deșeuri de la șantierele navale și micro-particule de plastic, fiind mult mai rezistent și cu o durată de viață cu 20% mai mare decât cel folosit în prezent.

Prof. Dr. Lucian Georgescu, rectorul Universității "Dunărea de Jos", Galați: ”Rezultatele din teren le așteptăm undeva prin mai. Vor fi rezultatele complete de teren. Am participat la mai multe târguri și lumea este foarte interesată. Așteptăm și o reacție de la Compania Națională, care nu a avut încă o reacție în acest sens. Avem mai multe reacții de la americani, decât de la ai noștri”.

Noul tip de asfalt nu s-ar mai fisura în urma procesului de îngheț-dezgheț, spun cei care l-au creat. În plus, valorifică o serie de resturi, inclusiv de pe șantiere.

Produsele cumpărate de români care dăunează grav mediului. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Prof. Daniela Buruiană, "Dunărea de Jos", Galați: ”Are un deșeu provenit din șantierul naval, gritum – praful de sablare, nisipul de sablare, pe care noi l-am introdus în această rețetă înlocuind nisipul clasic. Și am venit și cu acest deșeu de microplastice”.

Comentarii Facebook