Trei preoți falși, care înșelau oamenii pe o rețea de socializare, au strâns o sumă exorbitantă în urma scamatoriilor


Trei preoți falși au câștigat peste 80.000 de lei de la persoane pe care le-au înșelat, promițându-le că le pot rezolva diverse probleme „sufletești”. Locuințele acestora din Ploiești au fost percheziționat marți, 6 decembrie, dis de dimineață. 

Polițiștii din Turceni, au realizat marți dimineața trei percheziții domiciliare în municipiul Ploiești în locuințele unor persoane bănuite se înșelăciune. Cele trei persoane pretindeau a fi preoți și spuneau că pot rezolva diverse probleme, strângând de la victimele păcălite un prejudiciu de peste 80.000 de lei, informează IPJ Gorj. 

Cei trei promiteau rezolvarea problemelor „sufletești”

Potrivit sursei citate, percheziţiile au loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Bănuiţii ar fi utilizat o reţea socială, prin intermediul căreia ar fi pretins că ar fi preoţi şi ar putea rezolva diverse probleme. Aceştia erau contactaţi de persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că pot rezolva orice problemă, determinându-le să plătească diferite sume de bani, pentru aceste servicii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La acţiune participă şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Gorj şi Prahova, dar şi poliţişti ai serviciilor criminalistice Gorj şi Prahova, potrivit Digi24. 


Comentarii Facebook