Rusia a promulgat o lege care extinde restricţiile asupra „propagandei LGBT”. Cei ce „promovează” acest stil de viață riscă amenzi uriașe


Președintele Rus, Vladimir Putin, a promulgat luni, 5 decembrie, o lege care extinde restricțiile asupra promovării a ceea ce denumește „propagandă LGBT”, interzicând practic orice exprimare în public a comportamentului sau stilului de viață LGBT în Rusia, informează Reuters

Potrivit noii legi, care lărgește interpretarea a ceea ce este calificat drept „propagandă LGBT”, în Rusia, orice acţiune sau răspândire de informaţii considerate o încercare de promovare a homosexualităţii în public, online sau în filme, cărţi ori reclame ar putea fi sancţionată cu o amendă severă.

Legea extinde o decizie anterioară împotriva propagandei LGBT în Rusia care a interzis „manifestarea” unui comportament LGBT în faţa copiilor.

Autorităţile au folosit deja legea existentă pentru a opri marşuri Gay Pride

Ea survine în contextul în care Kremlinul exercită o presiune sporită asupra grupurilor minoritare şi oponenţilor lui Putin în Rusia, anulând grupuri media independente şi continuând înăbuşirea libertăţii de exprimare, în timp ce Moscova îşi intensifică o campanie lungă de un deceniu pentru a promova ceea ce ea spune că sunt valori „tradiţionale”, notează Reuters.

Autorităţile au folosit deja legea existentă pentru a opri marşuri Gay Pride şi pentru a reţine activişti pentru drepturile homosexualilor.

Grupurile pentru drepturile omului afirmă că noua lege vizează să scoată cu totul din viaţa publică aşa-numitele stiluri de viaţă LGBT „netradiţionale”, practicate de lesbiene, bărbaţi gay, bisexuali şi persoane transgender.


Comentarii Facebook