”Trebuie înființat un Minister al Educației Adulților!” - Ce spune Dan Negru despre rezultatele slabe de la simularea Evaluării Naționale 2024


Dan Negru dă vina pe părinți, profesori și ”sistem” pentru ”dezastrul” de la Simularea  pentru Evaluarea Națională 2024.

Puțin peste 42% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale 2024 au luat note egale sau mai mari ca 5 la Matematică, potrivit datelor Ministerului Educației. Dan Negru a acuzat dur modul în care sunt pregătiți elevii.

Nu-s copiii de vină pentru dezastrul de la evaluarea națională. Doar 42% dintre elevii din clasele VIll-a au luat note de peste 5. Treaba școlii e să clădească oameni buni dar școala a pierdut menirea asta. Profesorii, sistemul și părinții-s vinovați. Presiunea pusă de părinți, de sistem, de profesori pe rezultate excepționale ale copiilor e adevăratul bullying.

Trebuie înființat un Minister al Educației Adulților! Școala de azi nu mai produce nici profesioniști și nici caractere, nu e nici cal, nici măgar. Beteșugurile societății vin de la educația copiilor. Loazele sunt protejate și ajung repere în societate și profesorii sunt timorați. Profesorii care iau șpăgi minore pentru note mai bune și părinții care dau șpăgile sunt și ei maturii stricați. Pentru ei, pentru cei mari aș înființa Ministerul Educației Adulților. Lor să li se reproșeze notele de la evaluare națională. Pentru că mai degrabă crești un copil bun decât să repari un matur stricat", a scris Dan Negru pe contul personal de Facebook.

Comentarii Facebook