Tragedie în sportul românesc! O baschetbalistă de 18 ani a murit în somn, chiar de ziua ei: „Odihnește-te în Pace, Alessia!”


Doliu în sportul românesc! Baschetbalista Alessia Raiciu a murit chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. 

Anunțul a fost făcut de Federația Română de Baschet, fără alte explicații. Alessia Raiciu era una dintre cele mai talentate sportive, inclusă în lotul național pentru Campionatul European la categoria ei de vârstă. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani. Trupul neînsuflețit urmează să ajungă la INML pentru a se face necropsia, scrie Antena 3.

Federația Română de Baschet transmite că tânăra ar fi murit în somn şi că avea anevrism. 

Se pare ca așa este, poate fi în egală măsură și un anevrism, se fac investigații”, a spus Carmen Tocală, preşedinte Federația Română de Baschet.

Cel mai frecvent, în moartea subită poate fi infarct miocardic, miocardopatie hipertrofică sau tulburare majoră de ritm. Nu toate aceste afecțiuni preexistente se pot observa la investigațiile de rutină care se fac pentru sportivi, ci ele pot fi latente sau oculte, motiv pentru care se poate ajunge în această situaţie nefericită de moarte subită", a spus Pompiliu Popescu, medic sportiv. 

Deşi avea doar 18 ani Alessia Maria Raiciu câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București.

Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme… Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani. Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București. Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în Pace, Alessia!”, au scris cei de la Federația  Română de Baschet pe pagina de Facebook. 

Tinerii care lucrează în condiţii foarte stresante sau au istoric de boli de inimă în familie sunt îndemnați să îşi facă analizele chiar dacă sunt în formă și sănătoși. Asta din cauza unei afecțiuni care devine tot mai răspândită şi anume sindromul morții subite a adultului. Cunoscută în special în cazul sugarilor, afecțiunea provoacă acum sute de mii de decese şi în rândul persoanelor de până în 40 de ani. Deoarece sindromul este adesea diagnosticat greșit sau nu este deloc diagnosticat, nu este clar câți oameni îl au în acest moment. 

f 3.jpeg

Comentarii Facebook