Test: Cât rezistă oamenii să nu deschidă telefonul


Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitățile din Würzburg și Nottingham-Trent arată cât rezistă oamenii să stea fără să își acceseze telefonul mobil.

Participanții la studiu au fost puși singuri într-o sală de așteptare pentru a le testa rezistența față de smartphon. Însă rezultatele au arătat că aceștia au aștepat în medie doar 44 de secunde înainte de a-și verfifica telefonul. Mai exact, bărbații nu au rezistat nici măcar jumătate din acest interval, în timp ce femeile au așteptat, în medie 57 de secunde.

După termnarea testului, participanții au fost întrebați cât cred ei că au rezistat, iar răspunsul a fost între două și trei minute, ceea ce denotă o neconcordanță semnificativă între percepție și comportamentul real.

Experimentul sugerează că oamenii sunt mult mai atașați de aceste dispozitive decât conștientizează și că a devenit ceva natural să te îndrepți către smartphone atunci când rămâi singur cu el. Nu mai așteptăm, pur și simplu. Caracterul imediat al informațiilor și al interacțiunilor oferite prin intermediul dispozitivelor inteligente le fac mai degrabă un camarad digital și o conexiune cu lumea exterioară decât o piesă de tehnologie”, a declarat Jen Binder, de la Universitatea din Nottingham Trent.

Studiul arată că pe măsură ce suntem mai dependenți de telefon devenim mai stresați

Comentarii Facebook