Termenul de depunere a dosarelor pentru bursele școlare se prelungește! Ministrul Educației a anunțat termenul limită


Într-o intervenție televizată, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că perioada în care elevii pot pune actele necesare pentru bursele școlare a fost prelungită cu încă o săptămână. Astfel, copiii își pot depune dosarele până pe 7 februarie.

Sorin Cîmpeanu a precizat că a fost luată această decizie de prelungire a perioadei de depunere a actelor deoarece au fost o serie de neclarități legate de documentele pe care elevii trebuie să le prezinte.

După ce fondul de burse a crescut, după ce cuantumul burselor a crescut, au fost unele probleme pe care le înţeleg cu privire la componenţa dosarului pentru a obţine aceste burse. Înţelegând aceste probleme, mâine, fiind ultima zi în care se pot depune dosarele de bursă, printr-un ordin de ministru va fi extins termenul cu o săptămână, până pe data de 7 februarie”, a transmis Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

De asemenea, ministrul Educației a subliniat că ministerul va încerca să aducă alte clarificări pentru ca sistemul să fie foarte uşor înţeles. 

Aş vrea să vă spun că raportarea la media anului precedent, este un criteriu care funcţionează de 11 ani, nu este introdusă anul acesta, dar pe baza promovării acestui subiect mulţi dintre elevi şi părinţi au aflat abia acum, după 11 ani, că elevii obţin bursă pe baza mediei din anul şcolar precedent, mediei încheiate în anul şcolar precedent”, a mai adăugat Cîmpeanu, la Digi24.

Subiectul burselor a fost un motiv de controverse între elevi și Ministerul Educației. În ultimele luni, organizațiile elevilor au protestat de mai multe ori în fața Ministerului Educației după anunțurile legate de cuantumul, condițiile, dar și numărul celor care vor primi burse în semestrul al doilea.

Comentarii Facebook