Ministrul Cîmpeanu vrea să relaxeze măsurilor în şcoli: ”În Franța dacă apar 8 cazuri de copii infectați, cursurile merg mai departe”


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este pe cale să se inspire din măsurile luate în Franța, unde dacă apar cazuri de COVID cursurile merg mai departe. 

În Franța nu se mai aplică regula implementată în România, în 17 ianuarie, prin care o clasă se închide la trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 într-un anumit număr de zile, potrivit edupedu.ro.

Uitați-vă la state precum Franța, care a funcționat luni de zile cu regula ”la trei cazuri apărute într-o clasă, se suspendă prezența fizică în acea clasă". 

De două săptămâni a renunțat la această regulă, apropo de relaxarea măsurilor (...). Este vorba despre o țară care are 400.000 de infectări zilnic. În Franța dacă apar 5-6-7-8 cazuri de copii infectați, acei copii infectați rămân izolați și școala merge mai departe”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă va discuta cu oficialii Ministerului Sănătății despre schimbarea regulilor, Cîmpeanu a spus că: ”Nu e vorba de o relaxare care să privească numai școlile. (...) Atunci când estimezi că 60% din populația Uniunii Europene, unii estimează mai mult, alții spun că într-un an de zile cu toții vom trece peste prin această boală, trebuie să iei măsuri adecvate. Nu mai este atât o problemă sanitară, cât este o problemă economică și socială”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației: Școlile din Cluj intră în sistem online probabil de săptămâna viitoare

Comentarii Facebook