Miercuri 17 Aprilie

Tanczos Barna, ministru în Guvernul României, a îngenuncheat la intonarea Imnului Secuilor


Ministrul Mediului, Tanczos Barna, reprezentant al Guvernului României, a îngenunchiat la intonarea imnului Secuilor, din finala Cupei României, dintre Sport Club și Steaua, câștigată de harghiteni cu scorul de 5-0.

Evenimentul a avut loc sâmbătă seara pe gheața patinoarului ”Vakar Lajos”.

Un membru al Parlamentului României, Dan Tănasă, a postat pe pagina lui de Facebook o fotografie care a surprins exact momentul în care reprezentantul Guvernului României stă în genunchi în timp ce ascultă respectivul imn.

Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tánczos Barna, membru în Guvernul României.

La finalul meciului, echipa locală a îngenuncheat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua imnului sau Ziua Drapelului”, a comentat Dan Tănasă acest gest pe contul de Facebook.

Secretarul general al Federației Române de Hochei, Alexandru Nistor, a refuzat să asiste la acest moment: ”După ce am înmânat trofeul echipei câstigătoare am preferat să părăsesc gheața. Știam ce va urma, motiv pentru care nu am dorit să asist la acest spectacol folcloric-coregrafic al ciucanilor”, a precizat Nistor.

---------------------

UPDATE

Este cunoscut faptul că sunt suporter al echipei de hochei Sport Club Miercurea Ciuc. Susținerea unei echipe sportive nu este incompatibilă cu nicio altă calitate, nu este nici ilegal, nici imoral.

În contrast, propagarea minciunii și articolele de presă bazate pe atacuri naționaliste sunt cel puțin imorale, dar contravin și Codului deontologic al jurnalistului.

Referitor la meciul dintre Sport Club Miercurea Ciuc și Steaua: la începutul partidei s-a intonat imnul național al României, iar la sfârșit imnul secuiesc (obicei împământenit de altfel de câteva decenii). Tot stadionul a stat în picioare la ambele.

Pentru necunoscători: faza cu statul într-un genunchi este un joc între galerie și echipa de hochei, după meciurile câștigate”, a explicat ministrul Tanczos Barna.

Comentarii Facebook