Tânără de 17 ani, supraviețuitoare a unui atac de rechin. Cum a reușit să scape din gura monstrului


O adolescentă de doar 17 ani, din Florida, a văzut moartea cu proprii ochi. Fata era la vânătoare de scoici în apele de pe plaja Keaton, când un rechin a atacat-o. Incidentul dramatic a avut loc joi. 

​​Adison Bethea a ajuns în stare gravă la spital, în urma atacului. Muşcătura a provocat „leziuni devastatoare ale ţesutului moale din piciorul drept”, potrivit unei declaraţii de la Tallahassee Memorial HealthCare, relatează CNN.

Adison a fost stabilizată când a ajuns la spital unde i-au fost efectuate intervenţiile chirurgicale de care avea nevoie. „Echipa de traumatologie a stabilizat-o, iar chirurgul a efectuat o intervenţie de urgenţă cu scopul de a restabili circulaţia normală a sângelui, în picior”, au declarat oficialii spitalului.

Cum a reuşit tânăra să supravieţuiască atacului

Nu ştiam exact ce să fac, dar ştiam că pe rechini ar trebui să-i loveşti în nas pentru a putea scăpa de ei, iar eu nu puteam să fac asta. Aşa că l-am înţepat în ochi şi am încercat să-l dau de pe mine, apoi mi-a muşcat mâna”, a declarat aceasta de pe patul de spital.

Adison era alături de fratele ei, Rhett Willingham, când a fost atacată. Acesta şi-a auzit sora ţipând, iar când s-a apropiat a văzut apa plină de sânge, rechinul şi pe sora sa rănită.

Am auzit-o făcând un zgomot, de parcă ceva a speriat-o. M-am ridicat şi m-am uitat dar n-am văzut-o. Apoi a venit din apă şi am văzut rechinul şi sângele”, a declarat Willingham.

Fratele fetei a fost cel care i-a aplicat măsurile de prim ajutor acesteia, până la venirea serviciilor de urgenţă. Chiar dacă tânăra urmează să fie supusă unei alte intervenţii chirurgicale prin care îi va fi amputat piciorul deasupra genunchiului, aceasta pare în continuare optimistă.

Comentarii Facebook