Structura anului școlar s-ar putea schimba din nou! Ligia Deca: „Vom vedea ce a mers bine și ce nu a mers bine”


Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit, luni seara, despre structura noului an școlar și despre împărțirea pe module, care ar putea fi schimbată. În ultimii ani sistemul educațional românesc a suferit o serie de schimbări haotice, schimbări care au adus orice în afară de progres.

Potrivit ministrului, structura anului școlar se află sub analiză, urmând să se stabilească daca a fost una benefică pentru elevi și dacă se va merge în continuare pe aceeași schemă sau vor apărea modificări. 

„Pentru module am promis, atunci când am preluat mandatul, o analiză după primul an de implementare. Primul an de implementare a fost anul școlar care tocmai s-a încheiat, am solicitat analiza, ea o să fie finalizată în lunile următoare.

În momentul în care a trebuit să stabilim calendarul pentru acest an școlar nu fuseseră parcurse decât două module pe sistemul acesta de module, deci nu se putea face o evaluare pe un an întreg.

După ce vom avea evaluarea, înainte de a avea structura pentru anul școlar 2024-2025, vom vedea ce a mers bine și ce nu a mers bine și vom vedea dacă vom continua cu acest sistem de module”, a afirmat Ligia Deca, seara trecută, la TVR Info.

Comentarii Facebook