Stânci prăbușite pe un drum național circulat, în apropiere de Vatra Dornei. Traficul a fost închis


Stânci prăbușite pe un drum național din județul Suceava. Traficul este închis în apropiere de Vatra Dornei, unde au căzut de pe versanți aproximativ 1000 de metri cubi de piatră. Volume 77%  

Drumul naţional (DN) 17B din judeţul Suceava rămâne închis circulaţiei între localităţile Broşteni şi Chiril, din cauza căderilor masive de pietre de pe versant, au anunţat, vineri, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi. 

Potrivit acestora, măsura a fost luată pe fondul reactivării prăbuşirilor masive de piatră înregistrate în noaptea de joi spre vineri pe DN 17B, la km 44+220, în zona localităţii Holda. 

Având în vedere reactivarea prăbuşirilor masive de piatră înregistrate în noaptea de 25/26 august pe DN 17B, km 44+220, în zona localităţii Holda, DRDP Iaşi anunţă închiderea totală a circulaţiei între localităţile Broşteni şi Chiril, judeţul Suceava. Fenomenul este în evoluţie, ceea ce face dificilă intervenţia pentru degajarea părţii carosabile”, precizează DRDP Iaşi, potrivit Digi24.

Administratorii drumului susţin că, până la evaluarea situaţiei din partea instituţiilor implicate, respectiv DRDP Iaşi, Instituţia Prefectului judeţului Suceava, Poliţie, ISU, Apele Române, Direcţia Silvică, autorităţi locale, recomandarea pentru toţi utilizatorii acestui drum este de a evita sectorul afectat şi de a folosi rutele alternative anunţate anterior, de la accentuarea acestui fenomen nedorit. 

Astfel, pentru trafic uşor, şoferii pot folosi traseul Transrarău - DJ 175A şi pe drumul judeţean ce face legătura între DN 17, Frasin şi Holda (DJ 177A)

Pentru traficul greu, cu greutatea de maximum 30 de tone, se poate folosi traseul delimitat de drumurile naţionale DN 17B, DN 17, DN 15C, DN 15B, între Vatra Dornei- Spătăreşti- Broşteni.



Comentarii Facebook