Duminica 28 Aprilie

Șoferiță de TIR din România, arestată în Franța. A fost prinsă la furat de motorină alături de alți 3 români, șoferi de camion și ei


O șoferiță de TIR româncă, în vârstă de 27 de ani a fost prinsă, împreună cu alți trei români, șoferi pe camion și ei,  la furat motorină în Franța. Foloseau un sistem care golea repede rezervoarele.

În noaptea de joi, 14 decembrie, spre vineri, 15 decembrie, jandarmii au arestat patru șoferi de TIR români suspectați că au furat combustibil de la un transportator în aria de servicii Quinssaines, în departamentul Allier.

Cei patru cetățeni români, trei bărbați în vîrstă de 40 de ani și o femeie în vârstă de 27 de ani, au fost prezentați sâmbătă, 16 decembrie, în fața unui judecător, în vederea încarcerării lor provizorii, înainte de a fi prezentați, miercuri, la tribunalul penal din Montluçon, scrie La Montagne.

Cei patru români se aflau la bordul a două camioane care transportau produse alimentare, vase și produse de machiaj, cu destinația Clermont-Ferrand . Aceștia au parcat TIR-urile lângă camionul unui șofer din Gironde. Profitând de întuneric, cei patru ar fi furat combustibilul folosind conducte și un sistem electric de pompare care permite golirea foarte rapidă a rezervorului. 

Șoferul camionului s-a trezit din cauza zgomotului, iar românii l-au amenințat.  În cele din urmă, cei 4 hoți au fugit dar au fost arestați o jumătate de oră mai târziu, în timp ce erau parcați într-o zonă de refugiu. 

Cele două TIR-uri românești de marfă erau dotate cu rezervoare și câteva zeci de bidoane capabile să depoziteze peste 2.000 de litri de combustibil. În câteva minute, ar fi furat câteva sute de litri din camionul francezului. 


Comentarii Facebook