Guvernul a decis câte minivacanțe vor avea bugetarii români în 2024. Proiectul de hotărâre de guvern aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi


Bugetarii vor avea trei minivacanțe în 2024, de 1 mai, de Sf. Maria și de Crăciun, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Executivului.

„Pentru personalul din sistemul bugetar, zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 se stabilesc ca zile libere", potrivit proiectului hotărârii de guvern aflat joi pe ordinea de zi a Executivului.

Cele trei zile libere, care cad în zile de vineri, sunt pentru a se face „punte”, astfel, bugetarii vor avea două zile libere plus zilele de week-end, ceea ce înseamnă minivacanțe de patru zile.

„Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituțiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 mai și 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, potrivit planificărilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei instituții publice", se menționează în proiectul hotărârii de guvern.

Comentarii Facebook