Șoferii care dețin permis de conducere categoria B vor putea conduce și motociclete. Vezi ce condiții trebuie îndeplinite


Camera Deputaţilor a adoptat marți un proiect de lege care prevede ca șoferii care dețin permis de conducere categoria B să poată să conducă și anumite tipuri de motociclete. 

Printre condiții se numără și faptul că deținătorul permisului trebuie să aibă  24 de ani împliniţi şi să fi obținut permisul pentru categoria B de cel puțin 3 ani.

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, prevede proiectul de lege reexaminat, și adoptat marţi de Camera Deputaţilor.

Șoferii vor primi o adeverință care să ateste că au finalizat cele 10 ore, pe care o vor înscrie în Registrul naţional al cursanţilor gestionat de către Autoritatea Rutieră Română, iar informaţia deţinerii acesteia se transmite pe cale electronică Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări în vederea introducerii menţiunilor corespunzătoare în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate, stipulează actul normativ.

Deputaţii au adoptat astfel legea pentru completarea art. 24 indice 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată la cererea preşedintelui României, informează Digi24.ro.

Camera Deputaţilor este for decizional.


Comentarii Facebook