Șoferii care vor fi obligați să schimbe carnetul la doi ani! Se schimbă perioada de valabilitate a permiselor auto


Senatul României a aprobat recent o modificare a legislației privind circulația rutieră! Conform modificărilor propuse, permisele de conducere deținute de persoanele cu vârsta de 80 de ani și peste această vârstă vor avea o valabilitate administrativă de doar 2 ani. De asemenea, valabilitatea permiselor pentru cei cu vârsta de peste 70 de ani va fi redusă la 5 ani.

„Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE, deţinute de persoane cu vârsta de 70 de ani şi peste această vârstă este de 5 ani”, se stabilește prin noua lege.

În schimb, senatorii au decis ca permisele auto pentru restul șoferilor vor avea o valabilitate de 15 ani. Totuși, aceste modificări nu vor afecta pe cei care dețin deja permise auto, acestea păstrându-și valabilitatea înscrisă. Proiectul de lege urmează să fie supus dezbaterii și adoptării de către Camera Deputaților, care este forul decizional.

În cazul în care va fi aprobat, acesta va ajunge la Președintele României pentru promulgare, după care va putea fi publicat în Monitorul Oficial.

Comentarii Facebook