Duminica 28 Aprilie

Scandal la Biblioteca Naţională! Emilia Șercan reclamă că directorul Adrian Cioroianu s-a folosit de funcția sa pentru a se răzbuna


Mai multe organizații media cer, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Culturii, Raluca Turcan, demiterea director interimar al Bibliotecii Naţionale a României, Adrian Cioroianu din funcție.

Acesta a dezvăluit, prin intermediul unei postări de pe facebook ,,detalii cu privire la documentele studiate în cadrul bibliotecii de către jurnalista Emilia Şercan, Adrian Cioroianu și a încălcat regulamentele pe care este mandatat să le aplice", se arată în scrisoare.

Totul ar fi pornit după ce jurnalista de investigații Emilia Șercan a reclamat faptul că în sălile Bibliotecii Naționale a României cititorii stau cu gecile pe ei din cauza frigului. 

În urma postării făcute de jurnalistă, directorul BNaR, Adrian Cioroianu, a acuzat-o „fake news” și a făcut publice ce informații a cerut de la bibliotecă.

,,Emilia Sercan caută mai nou plagiat la Mircea Geoană și, în treacăt, mai ia și temperatura prin spațiile deschise ale Bibliotecii Naționale…”, a scris acesta. 

Jurnalista i-a răspuns printr-o postare, susținând că pe solicitarea tipizată trimisă BNaR scrie că „Biblioteca Naţională a României garantează confidențialitatea datelor cu caracter personal furnizate de utilizatori în cererile adresate instituţiei”, astfel directorul ar fi încălcat regulamentul folosindu-se de funcția sa pentru a se răzbuna. 

,,Dezvăluirea de către Adrian Cioroianu a informației că am mers la Biblioteca Națională pentru a studia teza de doctorat a lui Mircea Geoană este de o gravitate extremă.

Adrian Cioroianu a obținut această informație prin prisma funcției sale de director al Bibliotecii Naționale a României (BNaR) și a divulgat-o public.

A divulgat public o informație pe care a obținut-o exclusiv prin prisma atribuțiilor de serviciu, informație nefiind publică și nici destinată publicității.” a scris jurnalista. 

În aceste condiții, susține jurnalista, informația solicitată despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană nu reprezintă o informație publică, ci una protejată de Regulamentul General privind Datele Personale, informează libertatea.ro.


Comentarii Facebook