Șoferii care nu plătesc amenzile într-un termen rezonabil ar putea rămâne fără permis. Un deputat vrea să îi educe pe șoferi


Șoferii care nu își achită amenzile în termen de două luni ar putea rămâne fără permis, se arată în proiectul de lege depus de deputatul PNL de Alba, Florin Roman alături de mai mulți colegi. 

Aleșii vor să modifice OUG nr. 195/2002, care reglementează circulația pe drumurile publice. 

Carnetul ar urma să se restituie după achitarea amenzii. 

Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere se dispune:

f) până în momentul achitării amenzii, dacă aceasta nu a fost achitată în termen de 60 de zile de la sancționarea contravenientului.

În data de 28 martie 2022, proiectul a fost înregistrat la Senat și se află în dezbatere.

În expunerea de motive, inițiatorii proiectului, Laurențiu Dan Leoreanu, Florin Roman, Gabriel Avramescu spun că în România este un nivel scăzut de plată al amenzilor rutiere.

Marea problemă, mai explică aceștia este că ”unitățile teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetul local”, se arată în proiect.

Deputatul Roman vrea să îi educe pe șoferii care se cred deasupra legii. 

Proiectul de lege vine cu o sancţiune destul de dură pentru cei care nu îşi achită amenzile în sensul că, dacă în termen de 60 de zile acest lucru nu se întâmplă, li se ridică dreptul de a conduce autovehiculul prin ridicarea dreptului de a conduce”, a declarat Florin Roman, la solicitarea reporterilor ProTV.

Proiectul a fost abia depus și are nevoie de votul Parlamentului.


Comentarii Facebook