”Slavici, Rebreanu, Creangă. Niște idioți” - Monica Tatoiu, derapaj verbal, după subiectele de la BAC


Monica Tatoiu, femeie de afaceri ieșită la pensie, a comentat într-un limbaj dur subiectele primite la BAC de elevii ajunși la examenul maturității. 

Ea a fost profesoară de matematică înainte de a schimba domeniul de activitate, dar a spus că nu mai suportă examenele unde pică subiecte din Slavici, Rebreanu și Creangă.

Monica Tatoiu a luat BAC-ul cu nota 10 la Limba română, așa că susține că are dreptul să se pronunțe.

Pe mine m-au enervat subiectele de la Limba română. Să-mi dea mie la BAC să analizez cât sunt de mulțumiți profesorii mei de la școală… Cu Liviu Rebreanu, eu când aud… Eu nu l-am citit pe Liviu Rebreanu și am luat 10 la BAC. Nu pot să-l suport. Mie îmi place Gib Mihăescu și d-astea, dar nu porcăriile astea, Slavici, Rebreanu, Creangă. Niște idioți. Și formulele, limbajul e arhaic pentru generația lor. E ca și cum aș studia greaca veche.

Cum să-l pui tu pe copil să evalueze relația lui cu școala și s-o spună adevărat? Îi ceri să mintă? Pentru că dacă spune adevărul și nu e capabil să argumenteze ca un adult să-i bage pe profesorii ăia în mama lor că nu și-au făcut treaba… Nu poate să spună adevărul, așa că trebuie să mintă. Ăsta e examenul maturității? Să minți ca să treci clasa? Este inadmisibil așa ceva. Le-au anulat lucrările de la Gheorghe Șincai niște idioți de profesori care-i supravegheau”, a declarat Monica Tatoiu, pentru cancan.ro.

Monica Tatoiu i-a atacat dur și pe supravehetorii de la liceul Gheorghe Șincai

Ce s-a întâmplat la Șincai este inadmisibil, pentru că nu profesorii examinatori care au fost plătiți cu mai mult ora de corectat sunt vinovați. Au fost ăia care stau să asiste, să nu copieze, care pot fi și educatoare și d-astea… Și, să se dea importante, au venit cu fel și fel de chestii. Ziceai că ești la pușcărie. Fără să țină cont că e stresat copilul ăla.

Deci, meseria de profesor și educator necesită niște competențe psihopedagogie pe care nu toată lumea le are. E ca și cum ai trimite un doctor de la morgă să facă o injecție. Curricula a fost tot timpul transformată în funcție de nevoile înregimentării. Obiectivul fundamental al educației este educația pentru emancipare prin gândire critică. Așa era până acum vreo 20 de ani. Acum… nimic.

Au distrus conținuturile trunchiului comun. De ce? Pentru că un prost se înregimentează cu costuri mai mici decât unul deștept. Statul ne vrea proști pentru că n-are bani să ne dea ceea ce trebuie și atunci trebuie să ne învețe că n-avem nevoie de nimic”, a mai spus Monica Tatoiu.

Comentarii Facebook