Vremea de mâine 29 iunie 2023: Temperaturile cresc în toată țara, dar vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină!


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 29 iunie 2023. În intervalul 27 iunie - 28 iunie vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină şi local intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h. 

Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marţi (27 iunie) şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte şi local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantităţi de apă de 15...25 l/mp.

Valorile termice, în marea lor majoritate în creştere faţă de ziua precedentă, se vor situa în continuare sub cele specifice finalului de iunie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi averse local în zonele montane, în nord şi centru şi pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud.

Ploile se vor semnala cu precădere după-amiaza şi seara, iar izolat vor fi descărcări electrice, cantităţi de apă mai însemnate şi grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe parcursul zilei la munte, în nord-est, sud-vest şi parţial în centru, cu rafale în general de 40...50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 19 grade. Pe alocuri se va forma ceaţă.

IMG_7485.jpeg

Comentarii Facebook