Sarbatoare la romani: luni, 24 ianuarie, este zi nelucratoare, potrivit Adevarul! ITM Cluj nu confirma informatia si spune ca am putea fi liberi din 2012!

2011 este primul an in care romanii, bugetarii mai precis, vor primi zi libera in 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane, in 1859, anunta luni seara Adevarul. Astazi, ITM Cluj si deputatii de Cluj au infirmat informatia!

 

Data de 24 ianuarie a fost votata anul trecut ca sarbatoare nationala, la initiativa deputatei Diana Tusa, informeaza adevarul.ro.

 

Legea a fost, insa, adoptata doar in Senat, nu si in Camera Deputatilor.

 

Emilian Rosca , seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj, a declarat pentru Stiri de Cluj ca s-a interesat in aceasta dimineata la Guvern si "deocamdata, se pare ca in acest an romanii nu vor fi liberi de 24 ianuarie, ci poate doar de anul viitor, in functie de procedurile legislative. Momentan noi nu o consideram zi libera".

 

Deputatul de Cluj Mircia Giurgiu a declarat pentru Stiri de Cluj ca "proiectul aprobat de Senat in 23 noiembrie 2010, potrivit caruia 24 ianuarie este liber oficial a fost supus dezbaterii in Camera Deputatilor in 20 decembrie, dar a fost amanat. Acum ar trebui sa fie supus la vot doar la inceputul lunii februarie 2011".

 

Pana acum romanii au avut 12 zile libere oficiale: 7 religioase (Craciun, Paste, Rusalii, Adormirea Maicii Domnului), la care se adauga 1 Mai, 1 Decembrie, 1, 2 ianuarie.

Comentarii Facebook