Sambata Mare: Lucruri pe care este bine sa NU le faci

 

Sambata Mare este ultima zi dedicata pregatirii bucatelor traditionale de Pasti si, de asemenea trebuie sa tinem cont si de hainele pe care le vom purta in prima zi de sarbatoare.

 

Daca vrei sa ti se implineasca cele mai arzatoare dorinte, nu trebuie sa dormi cu niciun chip in noaptea de Sambata Mare, intrucat atunci cand se deschid cerurile si Domnul poate vedea si darui inlauntrul fiintei tale, scrie realitatea.net

In Sambata Mare femeile pregatesc majoritatea mancarurilor, si este ziua in care se sacrifica mieii. Traditia spune ca acestea trebuie sa aiba macar o camasa noua, iar barbatii macar o palarie.

Incepand de luni si pana sambata se imbraca haine de doliu. In ziua de invinere se schimba hainele cu altele noi, de culoare alba.

Traditia mai spune ca daca te impiedici in timp ce te indrepti catre slujba de Inviere, se spune ca vei avea un an greu si plin de incercari.

Nu in ultimul rand trebuie mentionate ouale de Pasti - ele sunt cele care ne apara de ghinioane, iar coaja lor, ingropata in pamant, apara vitele de deochi, iar fetele nemaritate care pastreaza cojile inseamna ca grabesc casatoria.

Comentarii Facebook