Miercuri 24 Aprilie

S-a deschis o anchetă pentru tentativă de omor în cazul elevului incendiat în liceul din Botoșani


O anchetă pentru tentativă de omor a fost deschisă în cazul elevului de clasa a IX-a care a fost ars în timpul orelor de curs, într-un liceu din Botoșani. Adolescentul este internat cu răni pe 20% din suprafața corpului. Le-a spus doctorilor că i-au dat foc colegii.

Citește și: Un elev a ajuns la spital, după ce colegii i-ar fi dat foc în timpul orelor. „El atât striga: Mi-au dat foc, mi-au dat foc!”

liceul din flămânzi.PNG

Directoarea Liceului Tehnologic din Flămânzi ar fi trebuit să fie în clasă cu elevii, când băiatul de 17 ani a suferit arsuri. Avea oră cu ei, dar ea i-a lăsat nesupravegheați și a mers să își rezolve niște probleme. Când a revenit la catedră l-a găsit pe adolescent cu fața, toracele și mâinile pârlite de foc. „El atâta a strigat: „Mi-a dat foc!”, a declarat directoarea școlii.

Cine a fost de vină pentru arderea hainelor adolescentului

M-a sunat copilul azi. A zis că: Tată mi-a dat ăla de la Câmpeni foc. Unul de la Câmpeni”, spune tatăl băiatului. O parte dintre colegii băiatului au fugit din clasă după incident. Alții, precizează directoarea liceului, i-ar fi explicat că adolescentul s-a autoincendiat. 

Ei au spus: ‘Doamna, noi am vrut să îi luam bricheta din mână și când ne-am chinuit să îi luăm bricheta, nu știm, a făcut o scânteie și s-a aprins și el s-a parfumat cu spray’”, a mai spus directoarea liceului. 

Spray-ul despre care vorbește directoarea liceului era folosit în clasă pentru curățarea tablei magnetice. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar șefii învățământului din Botoșani vor face și ei o anchetă. Se verifică dacă atomizorul trebuia să fie la îndemâna elevilor, mai ales că în clasă erau trei cu nevoi speciale, notează ȘtitileProTv.

Băiatul care a suferit arsuri este încadrat în grupa celor cu nevoi speciale

Când în școală vin copii cu cerințe speciale, școala trebuie să-și reașeze toate procedurile privind securitatea elevilor. Ei nu au capacitatea de discernere, ce e glumă, ce se poate întâmpla”, explică directorului Centrului de Resurse și Asistență Educațională din Botoșani.

Elevul de 17 ani care a suferit arsuri este încadrat și el în grupa celor cu nevoi educaționale speciale. Din acest motiv, spune tatăl lui,  colegii nu îl acceptau, iar directoarea școlii l-ar fi considerat o povară, fapt confirmat de adjuncta acesteia.

Mi-aduc aminte că doamna, când l-a văzut intrând pe poarta școlii cu mama, a zis:’Vai de mine, acest elev, vai, acest elev! Cu siguranță acest elev ne va crea probleme’!”, își amintește directorul adjunct al liceului cu pricina.

Directorul instituției de învățământ a demisionat 

De altfel, până să înceapă ancheta administrativă, directoarea liceului din Flămânzi și-a dat demisia. Acest fapt nu împiedică ancheta pornită de inspectorat.

În acest moment, copilul care a suferit arsuri pe 20 la sută din corp a fost mutat de la terapie intensvă într-un salon destinat persoanelor cu arsuri. Asta înseamnă că starea lui s-a îmbunătățit.


Comentarii Facebook