Un elev a ajuns la spital, după ce colegii i-ar fi dat foc în timpul orelor. „El atât striga: Mi-au dat foc, mi-au dat foc!”


Incident șocant într-un liceu din orașul Flămânzi, județul Botoșani, unde un elev de 17 ani a ajuns la spital cu multiple arsuri grave după ce s-ar fi jucat împreună cu alți colegi cu o substanță inflamabilă și cu o brichetă, chiar în incinta liceului. Colegii băiatului susțin că au încercat să îi ia bricheta din mână de nenumărate ori pentru a nu se răni, implicit pentru a nu răni alți colegi, însă tânărul le-a povestit medicilor că, de fapt, chiar colegii lui i-ar fi aprins hainele.

Incidentul a avut loc luni, 4 aprilie, în timp ce elevii se aflau la ora de educație tehnologică. La un moment dat, profesoara, care este și directoarea liceului, a ieșit pentru câteva minute din clasă. „Când am intrat, colegii o parte fugiseră şi unul dintre ei îl ajuta. Am vazut că e ars, după ce am chemat salvarea, după ce a plecat copilul am întrebat ce s-a întâmplat. Copii au zis că: Doamnă, el a făcut-o”, a declarat directoarea, potrivit Observator.ro.

„El atât striga: Mi-au dat foc, mi-au dat foc!”

Tablele magnetice din sala de clasă se pot curăța doar cu o substanță pe bază de alcool care este foarte inflamabilă, a spus directoarea. „Ar fi şters tabla, după care a luat spray-ul respectiv să şteargă de pe bancă tot ce a scris el. Avea o brichetă în mână, iar colegii spun că au încercat să-i ia bricheta. Nu ştiu cum s-a aprins. El atât striga: Mi-au dat foc, mi-au dat foc. Ei au spus că nu este adevărat”, a mai precizat profesoara.

Băiatul a fost preluat de o ambulanţă direct de la şcoală cu arsuri grave pe faţă şi zona toracică. După ce medicii pediatri l-au stabilizat, a fost transferat la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi.

Adolescentul a fost de mai multe ori ținta colegilor de clasă

Băiatul ar fi avut mai multe probleme comportamentale în trecut, fiind elev cu nevoi educaționale speciale. Tatăl lui spune însă că ar fi fost de mai multe ori ţinta răutăţilor colegilor de clasă. Şi băiatul susţine că, de fapt, colegii l-ar fi incendiat. „Copiii îl învață ce să facă, iar el face, dacă are probleme. Ce spun copiii, el face, execută, iar apoi spun că Marius a făcut”, declară tatăl băiatului. 

Între timp, oamenii legii au declanşat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat în sala de clasă.


Comentarii Facebook