Rușine! Un taximetrist a vrut să se îmbogățească pe seama nenorocirii refugiaților ucraineni și a fost amendat cu 10.000 de lei


Românii au fost foarte receptivi la tragedia poporului ucrainean, însă nu toată lumea este solidară cu suferința aproapelui. Un taximetrist din București a fost amendat aseară, 1 martie, cu 10.000 de lei, după ce a încercat să negocieze cursa cu nişte refugiaţi ucraineni. 

Taximetristul a fost amendat în zona autogării Filaret, unde erau prezenţi mai mulţi refugiaţi, după ce poliţiştii au observat că lampa de taxi fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu era pus în funcţiune. Angajaţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au sancţionat cu 500 de lei şi un şofer de taxi care a refuzat sa transporte la hotel o familie de ucraineni, menţionează sursa citată.

Oportunitatea de a face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi din Capitală care a decis să-şi ofere serviciile. La mica înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei”, a precizat Poliţa Locală Bucureşti într-un comunicat publicat pe Facebook a instituţiei, citată de Digi 24.

De asemenea, taximetristului amendat cu 500 de lei, după ce a refuzat să transporte o familie ucraineană cu doi copii care dorea să ajungă la un hotel din Bucureşti, i s-a reținut certificatul profesional. 

Comentarii Facebook