Marti 9 August

”Mamuții” economici, BMW, Ford, Apple Audi și General Motors, părăsesc Rusia


Mai multe companii de renume au decis să se retragă din Rusia, până la încetarea războiului din Ucraina. 

Suntem profund îngrijorați cu privire la invazia rusească a Ucrainei și suntem alături de toți oamenii care suferă din această cauză și ca urmare a violențele. Susținem toate eforturile umanitare de furnizare de ajutor în această criză a refugiaților și facem tot ce putem pentru a sprijini echipele noastre din regiune.

Am hotărât un număr de acțiuni ca răspuns la invazie. Am întrerupt toate vânzările de produse în Rusia. Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile în țară. Apple Pay și alte servicii au fost limitate în Rusia. RT și Sputnik nu mai sunt disponibile pe App Store în afara Rusiei.

Am oprit inclusiv funcțiile de urmărire a traficului și incidentelor pe Apple Mapps în Ucraina, ca măsură de siguranță și de precauție pentru cetățenii ucraineni.

Vom evalua situația și suntem într-o comunicare constantă cu guvernele afectate de acțiunile pe care le facem. Ne alăturăm tuturor celor care cer să se ajungă la pace”, a transmis Apple.

Ford închide toate operațiunile din Rusia, cu efect imediat, a anunțat marți compania, potrivit CNN. Producătorul auto deține o participație de 50% în Ford Sollers, o societate mixtă între producătorul auto american și compania rusă Sollers.

Având în vedere situația, am informat astăzi partenerii noștri JV că ne suspendăm operațiunile în Rusia, cu efect imediat, până la o nouă notificare”, au spus reprezentanții Ford în declarația lor.

BMW a anunțat, de asemenea, marți, că oprește exporturile în Rusia, dar și că își înterupe producția în această țară, conform Reuters.

Având în vedere actuala situație geopolitică, sistăm producția locală în Rusia și exporturile pe piața rusă”, a anunțat BMW.

Zilele trecute, companiile auto Audi și General Motors au anunțat că nu vor mai livra pe piața rusă.

Comentarii Facebook