Rusii au jefuit și vila de pe insula Biriuci a președintelui Zelenski. Au luat toată mobila


Ocupanții ruși au jefuit vila de pe insula Biriuci a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Martori au fost chiar localnicii, care au declarat presei că soldații ruși au „confiscat” toată mobila. 

​​Ocupanții au intrat pe teritoriul reședinței în dimineața de 2 aprilie și ar fi fost însoțiți de directorul Parcului Național Azov, Evgheni Popovciuk. Aceștia au abandonat două vehicule blindate lângă vilă.  În câteva ore au luat toată mobila din casă. Aceștia au abandonat două vehicule blindate lângă vila familiei Zelenski, relatează RIA-Melitopol.

Soldații ruși au intrat și în localitatea Kirilovka, acolo unde s-au refugiat mai mulți oameni din Mariupol. Au mers și pe teritoriul bazelor de odihnă Standart și Burevestnik. Localnicii mărturisesc că mai multe baze de odihnă au fost jefuite de către ocupanții ruși. 

Insula Biriuci are o suprafață de circa 7 mii de hectare. Potrivit presei ucrainene, pe teritoriul vilei lui Volodimir Zelenski se află o piscină și un teren de sport. Președintele ucrainean obișnuia să își petreacă aici timpul liber, alături de familie. 

Armata rusă a înconjurat vila președintelui Volodimir Zelenski de pe insula Biriuci. Ocupanții ruși au ajuns în casa președintelui, care se află pe insula Biriuci. Pe 2 aprilie, aceștia au scos mobilier de acolo. Au ajuns dis-de-dimineață, pe la 5.30. Potrivit locuitorilor din Kirillovka, aceștia erau militari din Genichesk. Au fost însoțiți de directorul Parcului Național Azov-Sivash, Evgheni Popovciuk. Două vehicule blindate au rămas la casa președintelui Vladimir Zelenski. Și trei au mers la punct de frontieră. Rușii au vizitat și satul Kirillovka, care adăpostește refugiați din Mariupol – romi. Apoi au mers la centrele de recreere Standart și Burevestnik”, a scris RIA-Melitopol pe Telegram.

Comentarii Facebook