Rușii au jefuit și centrala nucleară de la Cernobîl înainte să plece: aparatele de cafea și ceainicele au dispărut


De la începutul războiului în Ucraina, au ieșit la suprafață tot mai multe informații despre jafurile făcute de soldații ruși pe teritoriul acestei țări. Înainte de a părăsi centrala nucleară de la Cernobîl, rușii au furat în special, ceainice, aparate de cafea și computere, spun autoritățile ucrainene. 

Dușmanii au luat cu ei o mulțime de lucruri”, a spus șeful Agenției de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de excludere, Yevhen Kramarenko.

Au început să scoată obiecte de valoare, să le împacheteze în echipamente care mai erau lăsate la amplasamentul centralei nucleare de la Cernobîl. Au furat lucruri mai mult sau mai puțin valoroase - computere, un fel de cafetiere, ibrice, mai multe containere cu proprietăți care se aflau în centrala nucleară de la Cernobîl, le-au încărcat și în mașinile lor și s-au dus”, a spus oficialul potrivit Unian, citat de Antena 3. 

Acum nu putem fi siguri dacă există invadatori chiar în orașul Cernobîl. Există un hotel acolo. Și invadatorii au încărcat chiar în mașină serviciile de cafea, furculițele, lingurile, farfuriile care se aflau în hote”, a mai adăugat oficialul.

Kramarenko a precizat că invadatorii le-au interzis angajaților centralei nucleare să-și părăsească locurile de muncă. El a adăugat că angajații s-au deplasat cu mare atenție pe teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl  pentru că le era frică de dispozitivele explozive pe care inamicul le-a plasat.

Comentarii Facebook