Și alții o dau în bară! Două avioane s-au ciocnit în aer în timpul unui antrenament


Două avioane ale forțelor aeriene sud-coreene s-au ciocnit în aer în timpul unui antrenament și s-au prăbușit pe un munte din sud-estul orașului Sachenon. Trei persoane au murit și una a fost grav rănită.

Oficialii sud-coreeni au declarat că trei elicoptere, 20 de vehicule și zeci de lucrători ai serviciilor de urgență au fost trimiși la fața locului. Forțele aeriene au confirmat coliziunea a două avioane de antrenament KT-1, dar o declarație a forței aeriene a spus că încă încearcă să confirme victimele raportate. Aeronava KT-1 este un avion cu două locuri. Cauza coliziunii nu este momentan cunoscută, informează CBS News.

avion coreea prabusit.jpg

Accidente repetate în Coreea de Sud. Aeronavele trupelor coreene sunt vechi și au prea multe defecțiuni tehnice

Incidentul de vineri, 1 aprilie, a avut loc la câteva luni după ce un pilot al forțelor aeriene sud-coreene a murit în ianuarie, după ce avionul său de vânătoare F-5E s-a prăbușit într-un munte din orașul Hwaseong, la sud de capitala, Seul. Autoritățile au declarat atunci că tragicul accident a avut loc din cauza unor defecțiuni tehnice, aeronava pe care o pilota militarul fiind destul de veche.

Coreea de Sud are aproximativ 560.000 de militari sub un sistem de recrutare menit să ajute să descurajeze o potențială agresiune din partea Coreei de Nord, care are aproximativ 1,3 milioane de soldați, una dintre cele mai mari armate din lume. Aproximativ 28.500 de militari americani sunt staționați în Coreea de Sud, o moștenire a Războiului Coreean din 1950-1953 care s-a încheiat cu un armistițiu, nu cu un tratat de pace.

Citește și: 8 militari au murit în urma prăbușirii MIG-ului 21 Lancer și a elicopterului IAR 330-Puma: Vremea grea și tehnica învechită

Incidentul are loc la mai puțin de o lună de la prăbușirea MIG-ului 21 Lancer și a elicopterului IAR 330-Puma în Dobrogea, unde opt militari și-au pierdut viața. Autoritățile au declarat atunci că tragedia a avut loc în principal din cauza vremii, dar și din pricina stării deplorabile a aeronavelor. 

Am avut astfel de accidente în ultimii ani cu aceste MiG-uri care sunt vechi şi avem şi o stare a vremii destul de proastă în Dobrogea acum.  Probabil a afectat elicopterul mai mult. Nu cred că există alte cauze”, a declarat atunci Vasile Dîncu.


Comentarii Facebook