Romii au furat un tanc rusesc, sâmbătă noapte, în sudul Ucrainei - VIDEO


Romii au furat un tanc rusesc în sudul Ucrainei, în cursul nopții de sâmbătă, scrie publicația de limbă ucraineană și rusă Unian.ua, citat de Hotnews.ro.

UPDATE 28 februarie, ora 13:30

Știrea inițială, prezentată de Știri de Cluj și alte publicații din România, citând publicații din Ucraina a fost dezmințită de ROMEA, o organizație pentru apărarea drepturilor romilor din Cehi. Publicația de limbă ucraineană și rusă Unian.ua a prezentat informația, iar din titlu tradus în română rezultă că tancul a fost ”furat”. ”Під Каховкою українські роми вкрали у російських окупантів танк - місцеві” înseamnă ”Lângă Kakhovka, romii ucraineni au furat un tanc local de la ocupanții ruși”.

Organizație ROMEA spune că romii luptă și ei în războiul din Ucraina și că tancul nu a fost furat, ci a fost ”confiscat”.

Știrea privind tancul ”furat” a fost însoțită de un clip video, în care vehiculul de luptă era tractat de un tractor.

În Ucraina trăiesc între 250.000 și 400.000 de romi, care au de suferit alături de toată populația Ucrainei, scrie și Libertatea. 

-----------------------

Știrea inițială

Jurnaliștii scriu că în noaptea de sâmbătă spre duminică romii ar fi furat un tanc de la invadatorii ruși.

Rușii au rămas fără vehiculul de luptă în satul Lyubimovka din regiunea Kherson din sudul Ucrainei.

Romii au furat un tanc în satul Lyubimovka. Repetăm. Romii. Tanc. Furat. De la ruși", a scris un locuitor din zonă pe rețelele de socializare.

Oamenii din care au citit postarea i-au susținut sincer pe romi în comentariile lor: „Glorie romilor ucraineni. Ține-o tot așa!”; „Acum am văzut totul în viață”; „Și ei sunt cetățeni ai Ucrainei, fac ce pot”.

Comentarii Facebook