Ce s-a întâmplat cu grănicerii ucraineni de pe Insula Șerpilor, care le-au spus rușilor: „Navă rusească, du-te-n p..a mea”


Grănicerii ucraineni care apărau Insula Șerpilor ar putea să fie în viață. Povestea celor care apărau Insula Șerpilor a făcut înconjurul lumii, după ce ucrainenii i-au înjurat pe soldații ruși, care le cereau să se predea. Pe înregistrarea audio se aud focuri de armă, imediat după refuzul grănicerilor.

Zecile de fotografii publicate de Rusia îi arată pe bărbați urcându-se în autobuze, primind apă și mâncare. Rusia a spus chiar că bărbații vor fi eliberați și li se va permite să se întoarcă la familiile lor. Autenticitatea informațiilor totuși este încă incertă, având în vedere că cu doar o zi mai devreme, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski promisese că îi va decora post mortem pe „eroicii grăniceri decedați”, scrie Daily Mail.

O postare pe Facebook publicată de Serviciul ucrainean al Gărzii de Stat de Frontieră sugerează și ea că militarii ucraineni ar fi în viață. 

SBGSU și forțele armate, la fel ca întreaga Ucraină, speră că toți apărătorii din Insula Șerpilor sunt în viață”, se arată în mesajul transmis.

Insula Șerpilor, cunoscută sub numele de Insula Zmiinyi în ucraineană, este situată în apropierea coastelor ucrainene și românești ale Mării Negre și a fost anterior subiectul unei dispute teritoriale între cele două țări.


Comentarii Facebook