Miercuri 30 Noiembrie

România - țara minunilor! Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că interlopii i-au furat cocaina de 30.000 euro


​​Caz ieșit din comun, un bărbat din Bucureşti a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că interlopii i-au furat un colet pe care abia îl ridicase şi în care se afla cocaină în valoare de 30.000 de euro.

Patru traficanţi de droguri au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi că au jefuit un alt traficant de droguri, în timp ce acesta din urmă ridica din faţa autogării Militari din Bucureşti un colet expediat din Olanda care conţinea cocaină, notează Agerpres.

Gabriel Bera, un interlop cunoscut din Bucureşti se numără printre interlopii reţinuţi în acest caz. Acesta este cunoscut pentru violenţa cu care acţionează, de altfel, specializat în infracţiuni de trafic de droguri de mare risc. Individul, împreună cu alţi doi bărbaţi, au acţionat la pont şi l-au tâlhărit pe cel care ridicase un colet din autogara Militari, care conţinea droguri în valoare de aproximativ 30.000 de euro.

Atât cei patru bărbaţi, cât şi „persoana vătămată" sunt cercetaţi şi pentru trafic de droguri

Conform unui comunicat al DIICOT, cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar un magistrat a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Potrivit unor surse judiciare, atât cei patru bărbaţi, cât şi "persoana vătămată" sunt cercetaţi şi pentru trafic de droguri. În cauză s-a reţinut faptul că, marţi, în jurul orei 3,00, un bărbat a fost deposedat, prin violenţă şi ameninţare, de un colet, expediat din Olanda, pe care l-a ridicat din faţa autogării Militari.

Din probele administrate, a rezultat că inculpaţii au obţinut informaţii privind trimiterea în ţară a unui colet ce ar conţine cocaină, detalii privind modalitatea concretă în care acesta urma a intra în posesia destinatarilor, acţionând la pont, sporindu-şi în acest fel şansele de reuşită. 

Anchetatorii au efectuat în acest caz opt percheziţii domiciliare, fiind identificate obiecte specifice consumului de cocaină, ce conţineau urme de droguri, precum şi diferite cantităţi de droguri de risc. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic internaţional şi intern de droguri de mare risc.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook