Cum arată femeia mândră de mustaţa ei: „Nu-mi pot imagina să trăiesc fără ea acum”


O femeie din India afișându-și mustața a primit atât aprecieri, cât și ironii din partea oamenilor din mediul online. Ea spune că nu se simte deranjată de interesul din jurul părului ei facial. „Îmi iubesc mustața”, declară Shyja, în vârstă de 35 de ani, potrivit BBC.

Shyja este întrebată adesea, de către persoanele care îi văd fotografiile pe Facebook sau o întâlnesc față în față, de ce poartă mustață, iar răspunsul este de fiecare dată același: „Tot ce pot spune este că pur și simplu îmi place. Foarte mult”. Femeia locuiește în districtul Kannur din statul sudic Kerala. La fel ca multe femei, ea a avut ani de zile șuvițe de păr facial deasupra buzei, relatează mediafax.ro. 

Deși își făcea în mod regulat sprâncenele cu ață, Shyja spune că nu a simțit niciodată nevoia de a-și îndepărta părul de deasupra buzei superioare. În urmă cu aproximativ cinci ani, acesta a început să se îngroașe și să se transforme într-o mustață vizibilă, iar Shyja, încântată, a decis să o păstreze.

shyja.jpeg

Nu-mi pot imagina să trăiesc fără ea acum. Când a început pandemia de Covid, nu-mi plăcea să port tot timpul o mască pentru că îmi acoperea fața”, spune ea. Mulți oameni care au văzut-o au îndemnat-o să scape de mustață, dar Shyja a refuzat. „Nu am simțit niciodată că nu sunt frumoasă pentru că am asta sau că este ceva ce nu ar trebui să am”, a spus ea.

Femeilor li se spune adesea că părul facial este nedorit și că ar trebui să plătească pentru a-l îndepărta în mod regulat. Produsele de epilare reprezintă o industrie de miliarde de dolari, cu creme, benzi de ceară, aparate de ras și epilatoare destinate femeilor care își permit să plătească pentru ele. Dar, în ultimii ani, multe femei au ales să meargă împotriva normei, acceptând și chiar mândrindu-se cu părul lor facial, scrie BBC. 

Comentarii Facebook